Blog

Venim în ajutorul posesorilor de animale de companie cu articole de specialitate despre îngrijire, dietă, sănătate și multe alte informații utile.

dogs

PARVOVIROZA CANINA

Parvoviroza este o boala virala extrem de contagioasa, care se transmite prin contact direct, de la un caine la altul, prin contact cu fecalele contaminate, mediu sau oameni.

HIPOTIROIDISMUL LA CAINE

Glanda tiroida este o glanda de dimensiuni mici, localizata de o parte si de alta a traheei, avand rolul de a regla metabolismul animalutului dumneavoastra.

TOXOPLASMOZA LA PISICA

Toxoplasmoza este o boala produsa de parazitul Toxoplasma gondii care se poate gasi in sol si in carnea cruda. Pisicile se pot infecta vanand prada infestata. Boala se poate transmite de la pisica la om.

SIDA PISICII (FIV sau VIRUSUL IMUNODEFICIENTEI FELINE)

Un test pozitiv pentru FIV arata faptul ca pisica a fost infectata cu virusul imunodeficientei feline. A fi infectat cu FIV nu este acelasi lucru cu a avea SIDA felina (sindromul imunodeficientei dobandite).

BABESIOZA

Babesioza este o piroplasmoza (hemosporidioza), produsa de un parazit transmis prin intermediul capuselor, boala ce afecteaza in principal elementele figurate ale sangelui sau limfoide, atat la mamifere cat si la pasari.

DETARTRAJUL LA ANIMALELE DE COMPANIE

Mirosul urat al respiratiei, refuzul hranei sau mestecarea ei cu dificultate, hipersalivatia, sunt doar cateva din semnele pe care le poate prezenta animalutul tau si care indica o consultatie la medicul veterinar si un detartraj profesional.

PERITONITA INFECTIOASA FELINA (PIF)

Peritonita infectioasa felina este o boala imun-mediata specifica pisicilor, cauzata de un coronavirus felin, si care adesea are un sfarsit fatal.

VIRUSUL LEUCEMIEI LA PISICA (FeLV)

Leucemia felina este o boala specifica pisicilor, care afecteaza sistemul imunitar si care determina aparitia diferitelor tipuri de cancer.