Servicii de Ortopedie Veterinara Bucuresti/Ilfov

Ce este ortopedia veterinara

Medicul veterinar ortoped se ocupa cu diagnosticul si tratamentul patologiilor musculo-scheletice (care afecteaza oasele, articulatiile, muschii, tendoanele si ligamentele); de la diagnosticarea precoce a patologiilor de crestere (displazie de sold si cot, luxatie rotula) pana la managementul pacientului geriatric cu osteoartrita si patologii adesea concomitente (in cooperare cu medicul internist si/sau neurolog).

Tulburarile si malformatiile ortopedice sunt frecvente la caini si pisici, in special la unele rase. Prin urmare, este important sa va supuneti animalele la vizite de specialitate pentru a intercepta imediat aceste probleme si pentru a putea trece la rezolvarea lor, prin terapia adecvata, fie ca este sa nu chirurgicala. De asemenea, o actiune preventiva va putea stabili natura ereditara a unor malformatii deja la o varsta frageda, pentru a interveni preventiv si a corecta postura si locomotia pacientului.

Clinica Veterinara WesternVet ofera servicii ortopedice complete si de specialitate, de la diagnostic pana la tratament, imbinand profesionalismul cu instrumente tehnologice de ultima generatie.

Ce criterii sunt luate in considerare intr-o vizita la ortopedie veterinara?

Suntem capabili sa oferim solutia ideala pentru animalul dvs. de companie, urmand criterii de selectie scrupuloase. Stim bine ca fiecare pacient este diferit de ceilalti si trebuie tratat in functie de nevoile sale. 

In primul rand, ca toate vizitele, se efectueaza anamneza (colectarea si studiul simptomelor, si a informatiilor de interes medical ), apoi animalul este observat in timpul stationarii si mersului, apoi se palpeaza diferitele segmente si se manipuleaza oasele explorabile, articulatiile, muschii si tendoanele.

Cum se realizeaza diagnosticul ortopedic veterinar

Abordarea diagnostica ortopedica orientata pe rasa (BOA, Breed-oriented Orthopedic Approach), permite clinicianului sa se orienteze catre cele mai frecvente patologii intalnite la o anumita rasa si grupa de varsta.

Adesea, vizita ortopedica si de traumatologie foloseste radiologia ca ajutor de diagnostic.
In unele cazuri, se vor propune investigatii precum:

  • tomografie sau rezonanta magnetica,
  • artrocenteza (retragerea lichidului sinovial, lichid lubrifiant prezent in concentratii mici in articulatii, pentru a fi supus examenului citologic sau bacteriologic),
  • biopsii (pentru examen histologic),
  • ecografie (utila in special pentru identificarea leziunilor musculare si ale tendonului),
  • artroscopie (pentru a vizualiza interiorul articulatiilor principale cu o tehnica minim invaziva).

Clinica Veterinara WesternVet dispune de un instrumentar complet, cu cele mai moderne utilaje, pentru a realiza cele mai precise diagnostice posibile. Un diagnostic corect este punctul de plecare pentru o terapie eficienta. 

Cele mai frecvente tulburari ortopedice la caini

In ortopedia veterinara, problemele ortopedice privesc in principal membrele si coloana vertebrala ; sunt diagnosticate nu doar cazurile de fractura, ci si toate acele anomalii articulare, in special la unele rase. Cele mai intalnite sunt: 

  • Displazia soldului , displazia cotului precum si luxatia patelara ( au o componenta genetica puternica).
  • Ruptura ligamentului incrucisat la caini si pisici (favorizata de excesul de greutate si aproape intotdeauna pe baza degenerativa la caini).
  • Osteoartrita (de multe ori rezultatul displaziei de sold si cot, luxatii ale rotulei sau rupturi ale ligamentului incrucisat; este favorizata de instabilitatea articulara, luxatii, microtraumatisme repetate in timp sau traumatisme acute).
  • Fracturi

Importanta preventiei la pui

Diagnosticul ortopedic preventiv este esential pentru a intercepta tulburarile musculo-scheletice de crestere. 

Atunci cand este efectuata cu precizie si competenta, diagnosticarea precoce va permite sa incepeti terapii de tratament pentru a reduce sau elimina tulburarea inainte ca aceasta sa se manifeste. Acest lucru are ca rezultat o imbunatatire a starii de sanatate a pacientului cu efecte imediate si pe termen lung.

Contactati clinica pentru mai multe informatii

cosmetica-veterinara-catel

Animalul tau merita rasfatat !

Animalul tau de companie face parte din imaginea ta in societate.

Westernvet va pune la dispozitie servicii de cosmetica veterinara la cele mai inalte standarde.

Este de ajuns sa ne sunati, si venim sa va luam animalul de acasa indiferent de serviciul necesar, apoi vi-l aducem inapoi cosmetizat iar plata o puteti face prin transfer bancar

Fara complicatii si fara batai de cap.

Nu ai timp sa-ti aduci animalul la veterinar ?

Nici o problema, venim noi dupa el.

Stim cat de important este timpul si animalutul tau, de aceea WESTERVET are grija de acest aspect

Este de ajuns sa ne sunati, si venim sa va luam animalul de acasa indiferent de serviciul de care aveti nevoie, apoi vi-l aducem inapoi iar plata o puteti face prin transfer bancar

Fara complicatii si fara batai de cap.